Vepřové plátky na bílém víně a šalvějovém pestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na bílém víně a šalvějovém pestu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
25 g | Mandle |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
800 g | Vepřová panenka |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mandle, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky na bílém víně a šalvějovém pestu postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme šalvěj, mandle, sýr, česnek a 2 lžíce oleje, mixujeme 20 minut. |
2 | Nakrájíme si z masa 16 plátků. Na 8 naříznutých plátků rozetřeme pesto a přiklopíme, také naříznutými, zbylými plátky. |
3 | Na velké pánvi v rozehřátém oleji smažíme 3 minuty z každé strany, osolíme a opepříme. |
4 | Přilijeme víno a necháme 4 minuty vařit, v polovině vaření otočíme. |
Poznámka
Podáváme s oblíbeným salátem.