Obohacené bylinkové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obohacené bylinkové máslo
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19537 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
200 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Saturejka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 486,8mg |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 8,4mg |
Vláknina | 633,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Oregano sušené, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obohacené bylinkové máslo postup přípravy receptu:
1 | Do změklého másla pomalu šlehačem vmícháme panenský olivový olej. Máslo i olej musí mít pokojovou teplotu. |
2 | Do našlehaného másla přisypeme sušené bylinky. Bazalku, oregáno a saturejku. Šlehačem bylinky do másla lehce vmícháme. Máme-li bylinky čerstvé, musíme je předtím rozsekat na velmi jemno. Bylinky můžeme pro různé příležitosti obměňovat. |
3 | Nakonec osolíme a dáme ztuhnout do ledničky. |
Poznámka
Podáváme rozetřené na pečivu.