Vepřové steaky s houbami a rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky s houbami a rozmarýnem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
480 g | Vepřová panenka |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 851,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Ocet vinný červený, Pomerančová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky s houbami a rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osolené steaky v něm osmažíme z každé strany 2 minuty dohněda, vyndáme je a dáme stranou. |
2 | Do pánve dáme žampiony pokrájené na čtvrtky, nasekaný rozmarýn a dusíme 3 minuty za stálého míchání. Přisypeme chilli, zalijeme pomerančovou šťávou a octem. |
3 | Přivedeme k varu a v té chvíli vrátíme steaky zpět do pánve a necháme 5 minut provařit. V polovině času otočíme. |