Koláč z křehkého těsta s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z křehkého těsta s ricottou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1954 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citrony |
250 g | Cukr krupice |
250 g | Linecké (křehké) těsto |
10 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Sýr Ricotta |
6 ks | Vejce slepičí |
2 kávová lžička | Voda z pomerančových květů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 332,3mg |
Draslík | 277,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Voda z pomerančových květů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z křehkého těsta s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Vejce s cukrem dobře utřeme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, vodu z pomerančových květů a ricottu. Směs mícháme dokud nevznikne hladká konzistence. |
3 | Formu na koláč vymažeme a vyložíme křehkým těstem. Na těsto rezetřeme sýrovou směs. |
4 | Pečeme asi 20minut do zlatohněda. |
Poznámka
Křehké těsto viz recept "Křehké těsto"