Jednoduchý recept

Pomazánka z cizrny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19540

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
200 g Celer bulvový
200 g Cizrna
0,5 kávová lžička Estragon
4 polévková lžíce Hořčice
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 607kJ
5% Sacharidy 18 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 160 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pomazánka z cizrny postup přípravy receptu:

1

Cizrnu si namočíme několik hodin předem.

2

Vaříme ve stejné vodě, ve které jsme ji namáčeli. Cizrna se bude vařit asi 40 minut. Přibližně v polovině vaření přidáme celer a osolíme. Uvařenou cizrnu spolu s celerem scedíme a necháme vychladnout.

3

Vložíme do mixéru a přidáme koření. Bazalku, oregano a estragon. Zakapeme olejem, dochutíme sojovou omáčkou a hořčicí a vše rozmixujeme.

Poznámka

Hotovou pomazánku mažeme na pečivo a servírujeme s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept