Recept

Pohankové placky s uzeným lososem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19546

Ingredience

Náplň
1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová kůra
125 g Créme fraiche
1 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
230 g Losos uzený
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Pohankové placky s uzeným lososem
1 ks Citrony
1 ks Kopr čerstvý
200 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pohanková
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
85 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 097kJ
9% Sacharidy 31 g
42% Tuky 31 g
11% Sodík 212 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pohankové placky s uzeným lososem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou a pohankovou mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Smícháme mléko s vodou a polovinu této směsi nalijeme také do důlku. Postupně zapracováváme mouku, přidáváme zředěné mléko, nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto.

2

Smícháme creme fraiche nebo zakysanou smetanu, jarní cibulky, kapary, červenou čili papričku, pažitku, kopr, citronovou kůru, osolíme, opepříme a odložíme.

3

Na středním ohni rozehřejeme pánev o průměru 20 cm vytřenou olejem, naneseme na ni 2 lžíce těsta a potom pánev nakláníme, aby se těsto rovnoměrně rozteklo a vznikla tenká placka. Pečeme ji asi minutu, když se začnou její okraje mírně nadzvedávat a placka zezlátne, opatrně ji obrátíme. Z druhé strany opékáme už jen půl minuty a potom odložíme na nahřátý talíř. Znovu potřeme pánev olejem a stejným způsobem pečeme 12–14 dalších placek.

4

Každou placku obložíme plátkem uzeného lososa, lžící směsi creme fraiche, přehneme na polovinu a potom znovu na polovinu, aby nám vznikl trojúhelník.

5

Upravíme placky na talíře a servírujeme doplněné zbývající směsí a ozdobené klínky citronu a snítkou kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept