Jednoduchý recept

Barevný hlávkový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19547
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Cibulka jarní
0,5 ks Citrony
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika žlutá
2 ks Rajčata
350 g Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Saturejka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 71 kcal
Kilojoule 298kJ
4% Sacharidy 14 g
2% Tuky 2 g
7% Sodík 144 mg
7% Bílkoviny 4 g

Barevný hlávkový salát postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, propláchneme pod tekoucí vodou a natrháme na menší kousky do mísy. Nejlépe skleněné.

2

Žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na menší proužky. Rajčata nožem pokrájíme na kostičky a spolu s paprikou vsypeme do mísy. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme do salátu.

3

Salát promícháme, pokapeme citronovou šťávou a panenským olejem. Okořeníme saturejkou a osolíme.

4

Podáváme vychlazený jako přílohu k masitým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept