Jednoduchý recept

Salát z trojích fazolí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19552
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Fazole bílé sterilované
100 g Fazole červené sterilované
200 g Fazolové lusky zelené
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 957kJ
5% Sacharidy 16 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 287 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát z trojích fazolí postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zálivku – v misce smícháme zakysanou smetanu, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, olej, šťávu z jednoho citrónu, sůl podle chuti a oba druhy pepře. Necháme asi 30 minut odležet v chladu.

2

Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Do kastrůlku dáme asi 4 cm vysoko vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vhodíme pokrájené fazolky a povaříme asi 5 minut. Vařené fazolky scedíme.

3

V salátové míse promícháme okapané červené a bílé fazole a zchladlé zelené fazolky. Vmícháme smetanovou zálivku.

4

Salát necháme vychladit v chladničce asi 3 hodiny a poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept