Salát z trojích fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z trojích fazolí
Salát z trojích fazolí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19552 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Fazole bílé sterilované |
100 g | Fazole červené sterilované |
200 g | Fazolové lusky zelené |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 364,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fazole bílé sterilované, Fazole červené sterilované, Fazolové lusky zelené, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z trojích fazolí postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zálivku – v misce smícháme zakysanou smetanu, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, olej, šťávu z jednoho citrónu, sůl podle chuti a oba druhy pepře. Necháme asi 30 minut odležet v chladu. |
2 | Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Do kastrůlku dáme asi 4 cm vysoko vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vhodíme pokrájené fazolky a povaříme asi 5 minut. Vařené fazolky scedíme. |
3 | V salátové míse promícháme okapané červené a bílé fazole a zchladlé zelené fazolky. Vmícháme smetanovou zálivku. |
4 | Salát necháme vychladit v chladničce asi 3 hodiny a poté podáváme. |