Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19556
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Brambory
0,5 kávová lžička Estragon
1 kávová lžička Hořčice
200 g Humr
150 g Majonéza
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
0,5 ks Salát ledový
200 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná
5 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
5% Sacharidy 19 g
69% Tuky 51 g
22% Sodík 447 mg
75% Bílkoviny 42 g

Salát Monte Christo postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme zálivku. V misce promícháme majonézu, hořčici, nasekané lístky estragonu, mletou papriku a mletý pepř. Dáme do chladu.

2

Brambory dáme vařit ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo.

3

V salátové míse promícháme humří maso (možno nahradit krabím masem z konzervy), vařené brambory nakrájené na menší kostky, žampiony pokrájené na plátky, nahrubo strouhaný sýr a vejce nasekaná na kousky. Mícháme opatrně tak, aby ingredience a zvláště maso zůstalo co nejvíce v celku. Přidáme zálivku a znovu opatrně promícháme.

4

Na větší talíř upravíme listy salátu, na ně navršíme míchaný salát a ozdobíme osminkami rajčete. Před podáváním vychladíme v chladničce nejméně 30 minut.

Poznámka

Salát můžeme místo rajčete ozdobit i kuličkami modrého vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept