Recept

Polévka bramborová pažitková

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1956

Ingredience

4 ks Brambory
1 dl Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 82 kcal
Kilojoule 341kJ
3% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
9% Sodík 172 mg
6% Bílkoviny 3 g

Polévka bramborová pažitková postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Odvar si slijeme do jiné nádoby.

2

Brambory si rozmělníme na kaši, přidáme máslo, přilejeme polovinu mléka i odvar z brambor a zahřejeme k bodu varu.

3

Poté polévku odstavíme, přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce a posypeme jemně nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept