Polévka bramborová pažitková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborová pažitková
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1956 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 78,4mg |
Draslík | 278,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 191,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborová pažitková postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Odvar si slijeme do jiné nádoby. |
2 | Brambory si rozmělníme na kaši, přidáme máslo, přilejeme polovinu mléka i odvar z brambor a zahřejeme k bodu varu. |
3 | Poté polévku odstavíme, přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce a posypeme jemně nasekanou pažitkou. |