Zelenina s pórkovými kolečky v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s pórkovými kolečky v aspiku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19562 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 kávová lžička | Agar |
20 g | Hrášek |
20 g | Kapie |
20 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 117,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Kapie, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s pórkovými kolečky v aspiku postup přípravy receptu:
1 | 3 dl vody smícháme s rostlinnou želatinou (agarem) a vaříme, dokud se nerozpustí. |
2 | Mrkev, hrášek a pórek mezitím krátce povaříme v osolené a okyselené vodě, necháme okapat, promícháme s kapií. |
3 | Nádobu vypláchneme vodou, naplníme zeleninou a zalijeme rozpuštěnou želatinou. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, uložíme do lednice a necháme ztuhnout. |