Srnčí řízky na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky na červeném víně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kg | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Víno červené |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 99,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat nejlépe v lednici. Po hodině plátky otáčíme. |
2 | Velkou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo a přilijeme olej, maso opékáme z každé strany 4 minuty, poté vyndáme a uchováme teplé. |
3 | Zbylou marinádu nalijeme do pánve, opatrně přimícháme želé, přidáme sůl a pepř a necháme 3 minuty provařit. Maso podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Do omáčky použijeme rybízové želé.