Hlávkové zelí s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí s masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19568 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín drcený |
20 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Podravka |
1 špetka | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 g | Vepřové maso libové |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 119,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Podravka, Solamyl, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí s masem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájené na nudličky naložíme do sójové omáčky smíchané s vodou, solamylem a bílkem. |
2 | Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme na oleji a osolíme. Za stálého míchání dusíme asi 8 minut. |
3 | Na druhé pánvi osmahneme naložené maso, pak zelí s masem smícháme a krátce podusíme, přidáme kmín, sypkou kořenící směs a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s rýží.