Recept

Thajské bramborové karbanátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19569
Kategorie: Brambory

Ingredience

Omáčka
1 špetka Chilli koření mleté
2 kávová lžička Med včelí
1 kávová lžička Ocet vinný červený
1 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
Thajské bramborové karbanátky
450 g Brambory
4 ks Cibulka jarní
180 g Krabí maso mražené
4 kávová lžička Limetková šťáva
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř 4 barev
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 641kJ
7% Sacharidy 27 g
1% Tuky 1 g
25% Sodík 508 mg
21% Bílkoviny 12 g

Thajské bramborové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Ke karbanátkům budeme podávat studenou okurkovou omáčku a tu připravíme jako první.

2

Do misky nastrouháme oloupanou salátovou okurku, přidáme med, vinný ocet, sójovou omáčku, sůl a chilli koření. Vše důkladně smícháme. Hotovou omáčku dáme do chladu.

3

Na kostičky nakrájené brambory uvaříme ve slaném nálevu, vodu slijeme, brambory necháme okapat. Ještě teplé brambory rozmačkáme v misce, smícháme s bílým krabím masem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a moukou. Těsto osolíme a opepříme.

4

Z připraveného těsta vytvarujeme karbanátky a ty smažíme

5

v pánvi s rozpáleným olejem.

6

Po obou stranách dozlatova upečené karbanátky podáváme na předehřátých talířích a ozdobené kousky jarní cibulky. Doplníme studenou okurkovou omáčkou.

Poznámka

Jako příloha se skvěle hodí zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept