Letní guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní guláš
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19570 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Pórek |
50 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
180 g | Vepřová kýta |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 60,3mg |
Draslík | 631,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní guláš postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme sladkou mletou papriku, pokrájené maso a dusíme. Po chvíli podlijeme vodou. |
2 | Po změknutí masa vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, dobře zamícháme a necháme aspoň 10 minut vařit, aby se omáčka spojila dohladka. |
3 | Přidáme nakrájený pórek, kedlubny, rajče a vše znovu dusíme doměkka. |