Pikantní vepřová kotleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřová kotleta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Olej rostlinný |
50 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
80 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 480,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřová kotleta postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety a opečeme. |
2 | Přidáme zbylý olej, rozehřejeme a na něj dáme na plátky nakrájené žampiony, papriku a lžíci rajčatového protlaku. Mírně podlijeme a podusíme. |
3 | Přidáme kotlety a dusíme doměkka. |