Putimská vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Putimská vepřová pečeně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19573 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Jablka |
10 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 204kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 176 mg
34% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 393,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Putimská vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu osolíme, potřeme olejem, přidáme citronovou šťávu, bobkový list a krájená jablka. Pečeme doměkka za občasného podlévání. |
2 | Šťávu nakonec rozmixujeme a zalijeme pečeni. |