Karbanátky z brambor a hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z brambor a hub
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19574 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
180 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 708,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z brambor a hub postup přípravy receptu:
1 | Na pánvičce si rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj stroužek česneku. Přidáme nakrájené čerstvé houby a asi 5 minut opékáme. |
2 | V osolené vodě si do měkka uvaříme na kostičky nakrájené brambory, vodu scedíme a brambory necháme okapat. Ještě teplé je rozmačkáme v misce, do té pak přidáme opečené houby, rozšlehané vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme a opepříme. |
3 | Nyní už tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme v hladké mouce. |
4 | Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova. |
5 | Hotové karbanátky podáváme na předehřátých talířích. |
Poznámka
Jako příloha se skvěle hodí jednoduchý zeleninový salát. Pokud použijeme houby sušené, namočíme si je předem alespoň na dvacet minut do teplé vody. Vodu scedíme a dál už s nimi pracujeme stejně jako s čerstvými houbami.