Recept

Karbanátky z brambor a hub

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19574
Kategorie: Brambory

Ingredience

450 g Brambory
1 stroužek Česnek
180 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 808kJ
5% Sacharidy 18 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 164 mg
13% Bílkoviny 7 g

Karbanátky z brambor a hub postup přípravy receptu:

1

Na pánvičce si rozehřejeme máslo a prolisujeme do něj stroužek česneku. Přidáme nakrájené čerstvé houby a asi 5 minut opékáme.

2

V osolené vodě si do měkka uvaříme na kostičky nakrájené brambory, vodu scedíme a brambory necháme okapat. Ještě teplé je rozmačkáme v misce, do té pak přidáme opečené houby, rozšlehané vejce a nakrájenou pažitku. Směs osolíme a opepříme.

3

Nyní už tvarujeme karbanátky, které nakonec obalíme v hladké mouce.

4

Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.

5

Hotové karbanátky podáváme na předehřátých talířích.

Poznámka

Jako příloha se skvěle hodí jednoduchý zeleninový salát. Pokud použijeme houby sušené, namočíme si je předem alespoň na dvacet minut do teplé vody. Vodu scedíme a dál už s nimi pracujeme stejně jako s čerstvými houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept