Sadařova pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sadařova pečeně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Jablka |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 438kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
9% Sodík 177 mg
34% Bílkoviny 19 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 417,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Sadařova pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso posolíme, posypeme kmínem, přidáme lžíci oleje a upečeme doměkka. Během pečení podléváme. |
2 | Oloupeme jablka, nakrájíme a na zbytku oleje opečeme. |
3 | Maso rozdělíme na talíře, přilijeme šťávu z pečeně a přidáme jablka. |