Vepřové maso s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s jogurtem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19579 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Jogurt bílý |
50 g | Mrkev kořen |
60 g | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
200 g | Vepřová plec |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 508,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou mrkev, zalijeme vodou a na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. |
2 | Přidáme oloupané rajče nakrájené na plátky, nakrájenou papriku a za občasného podlévání dusíme doměkka. |
3 | Nakonec vmícháme jogurt a pokrm dochutíme tymiánem. |