Smaženky s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19583 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Těstíčko | |
---|---|
150 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
10 g | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
125 g | Jogurt bílý |
125 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Smaženky s česnekovou omáčkou | |
450 g | Brambory |
300 ml | Olej rostlinný |
130 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 578,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 370,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Česnek, Chilli koření mleté, Jogurt bílý, Majonéza, Sůl, Brambory, Olej rostlinný, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme česnekovou omáčku. Bílý jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a nasekané čerstvé bylinky dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a dáme do chladu. |
2 | Ve slané vodě vaříme 10-15 minut brambory nakrájené na půlky. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme a brambory necháme okapat. |
3 | Ještě teplé je obalíme v nastrouhaném parmezánu. Z vejce, mouky a mléka si vyšleháme hladké těstíčko a v něm obalíme brambory se sýrem. |
4 | V pánvi, nebo ve fritéze si rozpálíme olej a v něm pečeme brambory ze všech stran 3-4 minuty. Po vyjmutí necháme okapat přebytečný olej a podáváme s vychlazenou česnekovou omáčkou, ozdobené nasekanými bylinkami. |