Pilobřich v papilotě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilobřich v papilotě
Pilobřich v papilotě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19584 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 hrst | Bazalka |
500 g | Brambory |
1 ks | Citrony |
120 g | Fazolové lusky zelené |
4 kávová lžička | Olej olivový |
120 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pilobřich ostnitý |
12 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 838,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 254,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Citrony, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pilobřich ostnitý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilobřich v papilotě postup přípravy receptu:
1 | Z pečícího papíru nastříháme 4 obdélníky (45x30 cm), každý obdélník přehneme na polovinu, vystřihneme tvar srdce a rozevřeme. Opláchneme a osušíme filety z pilobřicha. Na polovinu papírového srdce položíme 1 filet a poklademe ho čtvrtinou rajčat, oliv, fazolek, listy bazalky a plátkem citronu. Pokapeme lžičkou olivového oleje a podle chuti osolíme a opepříme. Přehneme druhou polovinu srdce přes takto obložený filet a okraje uzavřeme několikerým přeložením. Stejným způsobem připravíme další 3 balíčky. |
2 | Rozložíme na plech a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby ryba byla křehká a důkladně propečená. |
3 | Uzavřené balíčky dáme na talíře a servírujeme s vařenými bramborami a snítkou bazalky. |