Polévka s vaječnou zavářkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s vaječnou zavářkou
Polévka s vaječnou zavářkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19585 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Glutasol |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Solamyl |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 39,4mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s vaječnou zavářkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce a olej rozšleháme. V druhé misce ušleháme Solamyl, víno a vodu na hustou hmotu. |
2 | V hrnci zahřejeme vývar, přidáme ocet a sůl. Přivedeme téměř k varu, hmotu z moučky znovu promícháme a pomalu vlijeme do polévky. Povaříme za stálého míchání 2 minuty. Ochutíme glutasolem a odstavíme. Nyní vlijeme krouživým pohybem rozšlehané vejce a dvakrát prošlehneme metličkou, aby se zavářka rozpadla na nadýchané kousky. |
3 | Podáváme ozdobené zelenou petrželkou. |