Polévka z bílých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z bílých fazolí
Polévka z bílých fazolí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19588 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé sterilované |
0,3 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 446,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 11,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Majoránka, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z bílých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci na másle, přidáme utřený česnek a ještě krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. |
2 | Přidáme brambory nakrájené na kostky, okapané fazole, rozmarýn, oregano, majoránku, pepř a sůl. Vaříme do změknutí brambor, asi 10 minut. Do polévky vmícháme máslo utřené s moukou a ještě 2 minuty povaříme a odstavíme. |
3 | Podáváme horkou posypanou petrželkou. |