Recept

Polévka z černých fazolí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19589

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Fazole černé
0,3 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok uzený
1,8 l Voda pitná
1 polévková lžíce Víno madeira
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 102kJ
10% Sacharidy 36 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 586 mg
29% Bílkoviny 16 g

Polévka z černých fazolí postup přípravy receptu:

1

Sušené fazole namočíme do studené vody den předem.

2

Vejce uvaříme natvrdo. Bůček nakrájíme na drobné kostky, zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno, cibuli pokrájíme na drobné kostičky a česnek nasekáme nahrubo.

3

V hrnci rozškvaříme bůček, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, sůl, pepř a česnek, krátce osmahneme asi 2 minuty. Potom vsypeme zcezené namočené fazole, promícháme, zalijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod částečně odkrytou pokličkou vaříme do změknutí fazolí, nejméně 2 hodiny. Potom polévku propasírujeme sítem do jiného hrnce, vmícháme citrónovou šťávu a madeiru a necháme 5 minut povařit na mírném ohni.

4

Podáváme horké sypané vařeným vejcem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept