Polévka z černých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z černých fazolí
Polévka z černých fazolí
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19589 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Fazole černé |
0,3 ks | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový bok uzený |
1 polévková lžíce | Víno madeira |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 953,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 869,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole černé, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z černých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Sušené fazole namočíme do studené vody den předem. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo. Bůček nakrájíme na drobné kostky, zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno, cibuli pokrájíme na drobné kostičky a česnek nasekáme nahrubo. |
3 | V hrnci rozškvaříme bůček, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, sůl, pepř a česnek, krátce osmahneme asi 2 minuty. Potom vsypeme zcezené namočené fazole, promícháme, zalijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod částečně odkrytou pokličkou vaříme do změknutí fazolí, nejméně 2 hodiny. Potom polévku propasírujeme sítem do jiného hrnce, vmícháme citrónovou šťávu a madeiru a necháme 5 minut povařit na mírném ohni. |
4 | Podáváme horké sypané vařeným vejcem. |