Rýžové lečo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové lečo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1959 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
5 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
20 dkg | Salám Gothajský |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 728,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salám Gothajský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové lečo postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata a papriky nakrájíme na kostky. |
2 | Zeleninu podusíme doměkka, přidáme salám nakrájený ma malé kostky. |
3 | Vmícháme celá vejce, osolíme a přidáme 2 sáčky předvařené rýže. |
4 | Vše promícháme. |
5 | Za občasného míchání necháme rýži dusit, až je měkká. |