Recept

Michiganská žlutá hrachová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19590
Kategorie: Polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
350 g Hrách loupaný
0,3 kávová lžička Majoránka
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřový bok uzený
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 528kJ
17% Sacharidy 60 g
147% Tuky 110 g
98% Sodík 2 g
64% Bílkoviny 36 g

Michiganská žlutá hrachová polévka postup přípravy receptu:

1

Hrách propláchneme pod studenou vodou a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev a celer pokrájíme na drobné kostičky.

2

Do hrnce dáme vodu, vložíme celý bůček a uvedeme do varu. Zmírníme oheň a pod pokličkou vaříme asi 1,5 hodiny. Změklý bůček vyndáme na talíř. Z vývaru sebereme lžící tuk a vývar nalijeme do většího hrnku.

3

Do hrnce od vývaru dáme rozehřát sádlo, vsypeme cibuli, celer a mrkev a za stálého míchání asi 4 minuty osmažíme. Na tento základ vlijeme vývar, přidáme hrách, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek a sušenou majoránku. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 1 hodinu. Vařený bůček nakrájíme na menší kostky, dáme do polévky a vaříme ještě 30 až 40 minut.

Poznámka

Polévku podáváme s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept