Recept

Krémová rajská polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19591

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
6 ks Rajčata
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar slepičí
1 stroužek Česnek
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 534kJ
8% Sacharidy 28 g
112% Tuky 84 g
31% Sodík 619 mg
9% Bílkoviny 5 g

Krémová rajská polévka postup přípravy receptu:

1

Housky nakrájíme na kostičky a opečeme v pánvi asi na jedné lžíci másla.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme nahrubo, rajčata spaříme a oloupáme, zbavíme semínek a nakrájíme na hrubší kousky.

3

Ve větším kastrole rozehřejeme zbylé máslo, přidáme cibuli a mrkev a opečeme, zaprášíme moukou, zamícháme a za stálého míchání pomalu přilijeme vývar. Přidáme rajčatový protlak, dobře prošleháme metličkou, vsypeme rajčata, česnek, pepř, sůl a cukr. Zamícháme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu, poté zmírníme oheň a vaříme asi 1,5 hodiny.

4

Poté odstavíme, přidáme 150 ml smetany a polévku nalijeme do mixéru a umixujeme dohladka. Zbylou smetanu ušleháme.

5

Polévku nalijeme do talířů, každou porci ozdobíme kopečkem šlehačky a podáváme s opečenými kostičkami housky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept