Kukuřičná chowder - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná chowder
Kukuřičná chowder
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19593 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
300 g | Kukuřice mražená |
200 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,5 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 378,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kukuřice mražená, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičná chowder postup přípravy receptu:
1 | Plátky slaniny nakrájíme příčně na proužky, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku pokrájíme na malé kostičky, brambory na menší kostky. |
2 | V hluboké pánvi opečeme slaninu, přimícháme cibuli a opékáme spolu asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou papriku, brambor, vodu a sůl. Pomalu vaříme do změknutí brambor, asi 10 až 15 minut. |
3 | Ve 4 lžících mléka rozmícháme mouku dohladka, vlijeme do polévky a za stálého míchání několik minut povaříme. Přilijeme zbylé mléko a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu, kukuřici, petrželku nakrájenou nadrobno a pepř. Necháme na mírném ohni prohřát, ale už nevaříme. |
4 | Polévka se podává horká. |