Jednoduchý recept

Grilovaný mořský okoun s artyčoky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19594

Ingredience

Na ozdobu
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
Příloha
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
Grilovaný mořský okoun s artyčoky
1800 g Artyčoky
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
600 g Okoun - filety
175 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 677kJ
24% Sacharidy 86 g
63% Tuky 47 g
45% Sodík 893 mg
83% Bílkoviny 47 g

Grilovaný mořský okoun s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Artyčoky zbavíme tuhých vrchních plátků tak, že se odhalí měkký střed (srdíčko) úboru. Vrchní zašpičatělou část odkrojíme, pomocí ostrého nože odkrojíme také stonek i s kouskem tmavozelené spodní části artyčoku. Aby nám artyčoky nezhnědly, odkládáme je do vody s rozpůleným citronem. Potom je nakrájíme na silnější plátky nebo na čtvrtiny.

2

V hrnci se silným dnem rozehřejeme 160 ml olivového oleje, přidáme artyčoky, tymián, česnek, citronovou šťávu, sůl, pepř a přiklopené dusíme na mírném ohni 20-30 minut doměkka, ale neměly by změnit barvu.

3

Zbývajícím olivovým olejem potřeme filety z mořského okouna, osolíme, opepříme a na žebrované pánvi opékáme nebo grilujeme 3-4 minuty z každé strany.

4

Na nahřáté talíře rozdělíme artyčoky, na ně položíme grilované filety, ozdobíme čerstvým tymiánem a servírujeme s bílým chlebem.

Poznámka

Je možno zaměnit mořského okouna za tresku, lososa nebo halibuta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept