Mořský okoun se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okoun se zeleninou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Zeleninová směs | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
Zálivka | |
5 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Mořský okoun se zeleninou | |
600 g | Okoun - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 367,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 759,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský okoun se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a na přibližně velké kousky nakrájíme i lilek a cukety, posypeme solí a necháme 30 minut odpočinout, dokud nepustí šťávu. Potom opláchneme pod studenou tekoucí vodou a za pomoci papírových utěrek osušíme. |
2 | Cibuli a česnek opékáme 10 minut na mírném ohni v hrnci s rozehřátým olejem, potom přidáme papriky, cukety a lilek, osolíme, opepříme, zamícháme a přiklopené velmi zvolna dusíme 30 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 15 minut. |
3 | Zálivku připravíme mírným rozmixováním bazalky, česneku a poloviny olivového oleje. Potom vmícháme zbývající olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a odložíme. |
4 | Na pánvi rozehřáté na vysokou teplotu opékáme 3-4 minuty z každé strany osolené, opepřené a trochou oleje potřené filety z mořského okouna. Nejdříve opékáme stranu z kůží a rybu obracíme velmi opatrně, aby se nám nerozpadla. |
5 | Na talíře rozdělíme zeleninovou směs, do které jsme ještě vmíchali bazalku, na ni položíme rybu, okolo nalijeme zálivku a servírujeme. |