Jednoduchý recept

Mořský okoun se zázvorem a jarními cibulkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19596
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
400 g Okouník mořský
1 kávová lžička Olej sezamový
5 kávová lžička Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
350 g Rýže dušená
4 polévková lžíce Vývar rybí
2 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 126kJ
9% Sacharidy 31 g
9% Tuky 7 g
31% Sodík 626 mg
40% Bílkoviny 22 g

Mořský okoun se zázvorem a jarními cibulkami postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce dáme vodu, nad její hladinu umístíme mísu vhodnou pro vaření v páře, do které jsme dali polovinu množství jarní cibulky a všechen zázvor a na to položili rybu omytou zvenčí i zevnitř studenou tekoucí vodou, osušenou papírovými utěrkami a potřenou polovinou sójové omáčky. Přiklopíme, přivedeme k varu a vaříme 10-12 minut v páře doměkka. Místo mísy je možno použít napařovací košíček.

2

Rybu opatrně přeneseme na nahřátou mísu, na níž se bude ryba servírovat, a udržujeme v teple. Cibulku a zázvor, které jsme rovněž vařili v páře, nepoužijeme. Na rybu nasypeme zbývající jarní cibulku a koriandr a přelijeme směsí ze slunečnicového a sezamového oleje zahřátou na velmi vysokou teplotu.

3

Smícháme zbývající sójovou omáčku s horkým rybím vývarem a touto směsí také přelijeme rybu. Servírujeme s klínky limety a v páře vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept