Červená řepa s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená řepa s octem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19597 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 ks | Bobkový list |
600 g | Červená řepa |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Křen |
1 kávová lžička | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 456,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Červená řepa, Fenykl obecný, Kmín celý, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Červená řepa s octem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu pouze omyjeme pod tekoucí vodou. Neloupeme. Celé kořeny vložíme do hrnce, zalijeme 700 ml studené vody a přivedeme k varu. Vodu osolíme, přidáme kmín, fenykl a bobkový list. |
2 | Vaříme na mírném ohni nejméně hodinu. Po dobu vaření doléváme vodu podle potřeby. Kořeny řepy musí být stále ponořené. |
3 | Uvařenou řepu scedíme, ještě teplou oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. Nasypeme do misky, přidáme ocet a špetku soli. Zalijeme vařící vodou, promícháme a necháme vychladnout. |
4 | Přidáme čerstvě nastrouhaný křen a misku zavřeme víčkem nebo alobalem. |
5 | Takto připravená řepa nám v lednici vydrží nejméně týden. |
Poznámka
Používáme jako přílohu k masu.