Hlávkový salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19598 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
5 g | Bazalka |
100 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
400 g | Jogurt bílý |
200 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
5 g | Oregano čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
60 g | Pórek |
350 g | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 319,7mg |
Draslík | 444,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibule, Citrony, Jogurt bílý, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sojová světlá, Oregano čerstvé, Petržel kudrnka, Pórek, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Listy natrháme na kousky a vložíme do mísy. |
2 | Do salátu použijeme červenou cibuli, kterou nožem pokrájíme nahrubo. Salátovou okurku nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. Přisypeme k salátu a vše dobře promícháme. Salát posypeme drobně posekanou bazalkou, oregánem a kadeřavou petrželkou. |
3 | Do kelímku s jogurtem nakapeme sojovou omáčku a citrónovou šťávu. Přilijeme panenský olej a ocet. Dobře promícháme. |
4 | Jogurtovou zálivkou salát přelijeme. Vařená vejce nakrájíme na větší kousky a lehce přimícháme k salátu. |
5 | Podáváme vychlazený s pečivem. |