Jednoduchý recept

Hlávkový salát s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 19598
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
5 g Bazalka
100 g Cibule
0,5 ks Citrony
400 g Jogurt bílý
200 g Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
5 g Oregano čerstvé
20 g Petržel kudrnka
60 g Pórek
350 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 952kJ
4% Sacharidy 16 g
17% Tuky 13 g
24% Sodík 489 mg
27% Bílkoviny 15 g

Hlávkový salát s vejci postup přípravy receptu:

1

Salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Listy natrháme na kousky a vložíme do mísy.

2

Do salátu použijeme červenou cibuli, kterou nožem pokrájíme nahrubo. Salátovou okurku nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. Přisypeme k salátu a vše dobře promícháme. Salát posypeme drobně posekanou bazalkou, oregánem a kadeřavou petrželkou.

3

Do kelímku s jogurtem nakapeme sojovou omáčku a citrónovou šťávu. Přilijeme panenský olej a ocet. Dobře promícháme.

4

Jogurtovou zálivkou salát přelijeme. Vařená vejce nakrájíme na větší kousky a lehce přimícháme k salátu.

5

Podáváme vychlazený s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept