Jemný hlávkový salát s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný hlávkový salát s mozzarellou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19599 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
0,5 kávová lžička | Bazalka |
100 g | Cibulka jarní |
6 g | Kopr čerstvý |
120 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
170 g | Rajčata |
300 g | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 31,6mg |
Draslík | 274,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Mozzarella, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sojová světlá, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný hlávkový salát s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme si skleněnou mísu a do ní jednotlivé listy natrháme na menší kousky. |
2 | Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přisypeme k salátu. Použijeme jarní cibulku, kterou pokrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Posypeme bazalkou a sekaným čerstvým nebo sušeným koprem. Pokapeme octem, panenským olejem a osolíme. |
3 | Do salátu přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a vše promícháme. |
Poznámka
Salát podáváme vychlazený s pečivem.