Jednoduchý recept

Jemný hlávkový salát s mozzarellou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 19599
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
0,5 kávová lžička Bazalka
100 g Cibulka jarní
6 g Kopr čerstvý
120 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
170 g Rajčata
300 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 752kJ
2% Sacharidy 9 g
15% Tuky 12 g
30% Sodík 597 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jemný hlávkový salát s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme si skleněnou mísu a do ní jednotlivé listy natrháme na menší kousky.

2

Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přisypeme k salátu. Použijeme jarní cibulku, kterou pokrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Posypeme bazalkou a sekaným čerstvým nebo sušeným koprem. Pokapeme octem, panenským olejem a osolíme.

3

Do salátu přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a vše promícháme.

Poznámka

Salát podáváme vychlazený s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept