Jednoduchý recept

Rumunský guláš

  • Rumunsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 196
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
300 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
100 g Lilek
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
200 g Paprikové lusky čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
30 g Sůl
80 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
3% Sacharidy 10 g
19% Tuky 14 g
62% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Rumunský guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.

2

2/3 dávky oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku a krátce osmahneme. Potom maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou.

3

Když je maso poloměkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou,rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.

4

Paprikové lusky, rajčata, oloupaný lilek a zbylou cibuli nakrájíme na nudličky, podusíme na tuku a před koncem varu přidáme do šťávy k masu.

5

Nakonec guláš podle potřeby osolíme a krátce podusíme.

Poznámka

Hovězí maso přední: nebo kližka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept