Rumunský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumunský guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
100 g | Lilek |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
80 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 54,1mg |
Draslík | 430,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Lilek, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumunský guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g. |
2 | 2/3 dávky oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku a krátce osmahneme. Potom maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou. |
3 | Když je maso poloměkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou,rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka. |
4 | Paprikové lusky, rajčata, oloupaný lilek a zbylou cibuli nakrájíme na nudličky, podusíme na tuku a před koncem varu přidáme do šťávy k masu. |
5 | Nakonec guláš podle potřeby osolíme a krátce podusíme. |
Poznámka
Hovězí maso přední: nebo kližka