Mrkvový salát s kedlubnou a rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový salát s kedlubnou a rozmarýnem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19601 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
150 g | Kedlubna |
200 g | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 118,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Kedlubna, Ořechy vlašské, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový salát s kedlubnou a rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a kedlubnu nastrouháme na jemném struhadle. Vložíme |
2 | do mísy, promícháme, zakapeme octem a osolíme. Přimícháme drobně posekanou petrželovou nať. Salát posypeme sušeným rozmarýnem a pokapeme panenským olejem. |
3 | Porce salátu můžeme ozdobit drcenými vlašskými ořechy. |
4 | Podáváme vychlazené. |