Salát Delikates - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Delikates
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19602 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
0,5 kávová lžička | Bazalka |
300 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Libeček |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
50 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 389,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Jogurt bílý, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Olej olivový extra panenský, Pórek, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Delikates postup přípravy receptu:
1 | Čínské zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. Použijeme jarní cibulku, kterou stejně jako pórek nakrájíme na kolečka. Červenou papriku pokrájíme na slabší proužky a zeleninu v míse spolu promícháme. |
2 | Na hrubém struhadle nastrouháme sýr a přisypeme k zelenině do mísy. Uvařená vajíčka nakrájíme na kostky a vmícháme do salátu. |
3 | Do kelímku s jogurtem nakapeme ocet a panenský olej. Přisypeme bylinky. Bazalku, oregáno, libeček a šalvěj. Vše rozmícháme v jogurtu. Salát nejdříve osolíme a pak přelijeme jogurtovou zálivkou. |
4 | Salát podáváme vychlazený jako samostatný chod. |