Salát z fazolek s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z fazolek s ředkvičkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19603 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
0,5 kávová lžička | Bazalka |
75 g | Cibule |
200 g | Fazole červené |
200 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
25 g | Pažitka |
35 g | Pórek |
170 g | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 958,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibule, Fazole červené, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr mletý, Oregano sušené, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z fazolek s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Fazolky si nejdříve namočíme, nejlépe přes noc. |
2 | Do hrnce nalijeme fazolky i s vodou, ve které se namáčely a přivedeme k varu. Přidáme římský kmín, koriandr a mletý zázvor. Nezapomeneme osolit a vaříme 45 minut. |
3 | Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. Budeme ji ještě potřebovat. Přilijeme ocet a necháme chladnout. |
4 | Ředkvičky nakrájíme na plátky, pórek na kroužky a cibulku na kolečka. Přimícháme k fazolkám. Přisypeme bazalku a oregano, zakápneme olivovým olejem a přidáme trochu vody z fazolek. Lehce osolíme a vmícháme bílý jogurt. Jogurt vmícháme dostatečně, aby se promíchal se všemi ingrediencemi. |
5 | Podáváme vychlazený a posypaný sekanou pažitkou. |