Jednoduchý recept

Zeleninový salát s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19606
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
100 g Brokolice
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Estragon
100 g Hrášek
200 g Kuřecí prsa
1 špetka Kurkuma
200 g Okurka salátová
80 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Oregano sušené
100 g Paprika červená
50 g Pórek
100 g Ředkvička
1 špetka Saturejka
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
4% Sacharidy 15 g
33% Tuky 25 g
14% Sodík 278 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zeleninový salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Pekáček si vytřeme olivovým olejem. Vložíme celé kuřecí řízky, zasypeme bazalkou, kurkumou a saturejkou. Podlijeme trochou vody a upečeme. Po dvaceti minutách vyjmeme z trouby, nakrájíme maso na kostičky a trochu je obalíme ve šťávě, ve které se peklo.

2

Ředkvičky nakrájíme na plátky, očištěnou salátovou okurku na kostičky. Zeleninu vložíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na proužky pokrájenou červenou papriku a přisypeme hrášek. Zeleninu spolu promícháme a přidáme kuřecí maso. Brokolici nemusíme vařit, jen ji pokrájíme na malé růžičky a na chvíli ponoříme do horké vody. Po třech minutách scedíme, necháme okapat a vychladlou přidáme do salátu.

3

Salát zakapeme citronovou šťávou, posypeme oreganem a estragonem, osolíme a omastíme panenským olejem. Ještě lehce promícháme.

Poznámka

Salát podáváme s pečivem jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept