Zeleninový salát s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s kuřecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19606 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
100 g | Brokolice |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Estragon |
100 g | Hrášek |
200 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Kurkuma |
200 g | Okurka salátová |
80 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
100 g | Paprika červená |
50 g | Pórek |
100 g | Ředkvička |
1 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 597,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Estragon, Hrášek, Kurkuma, Okurka salátová, Oregano sušené, Paprika červená, Ředkvička, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Pekáček si vytřeme olivovým olejem. Vložíme celé kuřecí řízky, zasypeme bazalkou, kurkumou a saturejkou. Podlijeme trochou vody a upečeme. Po dvaceti minutách vyjmeme z trouby, nakrájíme maso na kostičky a trochu je obalíme ve šťávě, ve které se peklo. |
2 | Ředkvičky nakrájíme na plátky, očištěnou salátovou okurku na kostičky. Zeleninu vložíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájený pórek, na proužky pokrájenou červenou papriku a přisypeme hrášek. Zeleninu spolu promícháme a přidáme kuřecí maso. Brokolici nemusíme vařit, jen ji pokrájíme na malé růžičky a na chvíli ponoříme do horké vody. Po třech minutách scedíme, necháme okapat a vychladlou přidáme do salátu. |
3 | Salát zakapeme citronovou šťávou, posypeme oreganem a estragonem, osolíme a omastíme panenským olejem. Ještě lehce promícháme. |
Poznámka
Salát podáváme s pečivem jako samostatný pokrm.