Jednoduchý recept

Studená vařená treska s pikantní zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19607
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Pikantní zelenina
4 ks Ančovičky konzervované
1 stroužek Česnek
0,3 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Kapary
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 ks Okurky nakládané
100 ml Olej olivový
8 ks Olivy zelené
0,3 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
Studená vařená treska s pikantní zeleninou
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
5 hrst Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
600 g Treska aljašská
3 hrst Tymián čerstvý
1700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
6% Sacharidy 22 g
42% Tuky 32 g
257% Sodík 5 g
79% Bílkoviny 44 g

Studená vařená treska s pikantní zeleninou postup přípravy receptu:

1

Na mírném ohni vaříme ve vodě 10 minut celer, cibuli, mrkev, petrželku, tymián, česnek, sůl. Přidáme steaky z tresky a vaříme dalších 5-7 minut. Když se maso uprostřed zpevní, vyjmeme ho z tekutiny a necháme vychladnout. Potom ho dáme na 2 hodiny do lednice.

2

V nekovové míse si připravíme pikantní zeleninu smícháním červené papriky, mrkve, česneku, červené cibule, kapary, oliv, okurek, ančoviček, octa, petrželky, soli, pepře a olivového oleje a přikryté potravinářskou folií dáme na 1 hodinu do lednice.

3

Na talíře upravíme steaky, na ně rozdělíme zeleninu a servírujeme obložené listy salátu a snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept