Recept

Pražma pečená v solné krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19608
Kategorie: Maso

Ingredience

Citronová omáčka
4 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Šalotka
Obloha
1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Citrony
Pražma pečená v solné krustě
0,5 hrst Estragon
1 hrst Petržel - nať
1000 g Pražma
2 kg Sůl mořská
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 765kJ
9% Sacharidy 32 g
86% Tuky 64 g
9839% Sodík 197 g
97% Bílkoviny 55 g

Pražma pečená v solné krustě postup přípravy receptu:

1

Do pekáče nasypeme polovinu mořské soli, na ni položíme zvenčí i zevnitř omytou, papírovými utěrkami osušenou pražmu, jejíž tělní dutinu jsme vyplnili petrželkou, šalotkou, estragonem a česnekem. Rybu posypeme druhou polovinou soli tak, aby byla zcela zakrytá a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 220°C.

2

Mezitím si připravíme citronovou omáčku: Citronovou šťávu a šalotky zvolna dusíme 5 minut, zesílíme oheň a vaříme, dokud se množství šťávy nesníží na polovinu. Opět zmírníme oheň a za stálého míchání přidáváme máslo, dokud se zcela nezapracuje do šalotky a omáčka nezhoustne. Omáčku osolíme, opepříme a udržujeme v teple.

3

Rybu vyndáme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, vyloupeme ji ze soli, položíme na mísu a obložíme klínky citronu a bylinkami.

4

Servírujeme s citronovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept