Recept

Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1961

Ingredience

160 g Cukr krupice
2 ks Jablka
250 g Linecké (křehké) těsto
150 g Mouka polohrubá
90 g Máslo čerstvé
130 g Ořechy lískové
2 ks Reveň (Rebarbora)
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 775kJ
27% Sacharidy 99 g
38% Tuky 28 g
2% Sodík 32 mg
17% Bílkoviny 10 g

Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o tloušťce asi 5mm. Vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu na koláč a vložíme na 30minut do lednice.

2

Zbytek másla rozmačkáme a smícháme s 80g cukru a rozšlehanými vejci. Poté přidáme mouku a 80g mletých lískových oříšků a dobře promícháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na kousky. Zbytek cukru smícháme se skořicí a zbytkem oříšků.

3

Troubu předehřejeme na 150C.

4

Na koláčový korpus navrstvíme střídavě jablka a rebarboru, každou vrstvu posypeme směsí ořechů s cukrem a na ni rozetřeme máslovou směs.

5

Pečeme 40-50minut. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě.

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept