Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1961 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
160 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
250 g | Linecké (křehké) těsto |
90 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
130 g | Ořechy lískové |
2 ks | Reveň (Rebarbora) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 560,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ořechy lískové, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborový křehký koláč s jablky a lískovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát o tloušťce asi 5mm. Vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu na koláč a vložíme na 30minut do lednice. |
2 | Zbytek másla rozmačkáme a smícháme s 80g cukru a rozšlehanými vejci. Poté přidáme mouku a 80g mletých lískových oříšků a dobře promícháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rebarboru očistíme a stonky nakrájíme na kousky. Zbytek cukru smícháme se skořicí a zbytkem oříšků. |
3 | Troubu předehřejeme na 150C. |
4 | Na koláčový korpus navrstvíme střídavě jablka a rebarboru, každou vrstvu posypeme směsí ořechů s cukrem a na ni rozetřeme máslovou směs. |
5 | Pečeme 40-50minut. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"