Placičky s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Placičky s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19610 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
1 špetka | Chilli koření mleté |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
85 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Placičky s rajčatovou omáčkou | |
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Hrášek |
1 ks | Mrkev kořen |
250 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
800 ml | Voda pitná |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 641,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Sůl, Brambory, Česnek, Cibule, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka), Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Placičky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si očistíme brambory a mrkev. Obě suroviny vaříme ve slané vodě doměkka. Brambory vaříme v 500 ml vody asi 15 minut, mrkev stačí vařit v 300 ml vody 7 minut. Vodu slijeme. |
2 | Než uvařená zelenina vychladne, připravíme omáčku. V menším kastrůlku vaříme na mírném ohni rajčatový protlak se zeleninovým vývarem. Do něj postupně vmícháme worcesterskou omáčku, nasekaný čerstvý koriandr, hořčici, hnědý cukr, chilli koření, sůl a pepř. Vše povaříme 15 minut a z ohně odstavíme. |
3 | Předem uvařené brambory a mrkev nastrouháme nahrubo do větší mísy. |
4 | Přidáme k nim nakrájené žampiony a cibuli. Dále prolisovaný česnek, kuličky hrášku, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Z takto vytvořené směsi tvarujeme co nejtenčí placičky. |
5 | Ty opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. |
6 | Servírujeme s omáčkou. |
Poznámka
Bramborovou směs můžeme péct i na plechu v troubě.