Vepřová pečeně s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s pórkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19615 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
1 ks | Feferony |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
50 g | Paprika zelená |
200 g | Pórek |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 740,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Na větší kousky nakrájenou kýtu pečeme na oleji doměkka - bez podlití. Maso přendáme do mísy a do zbylého oleje přidáme oloupaná rajčata, nahrubo nakrájený pórek, cibuli, papriku, feferonky a vmícháme mletou papriku. Vše promícháme a dusíme téměř doměkka. |
2 | Přidáme maso, promícháme a ještě chvíli dusíme. |