Vepřové plátky na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na kmíně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové maso libové |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
4% Sacharidy 13 g
76% Tuky 57 g
13% Sodík 255 mg
68% Bílkoviny 38 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 154,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 89,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasický recept na hotovku. Oleje stačilo malinko méně, masa dávám 120 g na porci a méně kmínu, ale to záleží na chuti. Před podáváním procedím. Opečené maso se zalije jen malým množstvím vody a podle potřeby se přidává v průběhu dušení. Místo vody je dobré použít vepřový vývar z kostí.